Stadsvogelen

Stadsvogelen

Ik zag de andere vogelaars ready for action in de bak stappen, maar ik verlangde heel erg naar het fietsen door de gezellige drukte, het manoeuvreren tussen onoplettende toeristen door, het beuken op de trappers (ook om de frustratie van de escalatie van het inzetten van onze troef en het verlies van de eerste opdracht kwijt te raken?), maar ook om Ajouad de kans te geven om zijn eigen stad met andere ogen te bekijken.

Voor ik 10 jaar geleden naar Texel verhuisde heb ik 15 jaar met veel plezier in Amsterdam gewoond. Hoewel ik nu erg blij ben dat ik er niet meer woon, voelde het tijdens de stadsopdracht toch een beetje als home sweet home. Vanuit de Rivierenbuurt fietste ik vaak door het Westerpark naar mijn toenmalige werk in Haarlem, omdat het een mooi en vogelrijk park is en omdat daarachter nog veel meer leuke gebiedjes liggen. Bij de opdracht twijfelde ik aanvankelijk nog over het (eveneens vogelrijke) Vondelpark, maar werden Ajouad en ik het al snel eens dat het Westerpark dichterbij en misschien zelfs wel kansrijker was. En we rammelden de soorten achter elkaar binnen! Gelukkig maar, want we hadden wat goed te maken van de eerste opdracht. Natuurlijk gloorde ook de kans op Georgië als we er in zouden blijven, hetgeen onze inzet nog hoger maakte.

"Hoe zou Arjan het er vanaf gebracht hebben?" vroeg ik me tijdens de opdracht en paar keer onwillekeurig af. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat hij zeker ook zo'n zelfde aantal soorten zou hebben gevonden. Hij woont tenslotte in Amsterdam. Toch jammer dat Gallyon en hij eruit zijn gestapt. Ik mis ze nu al.
Gezien ons bedroevende resultaat in de eerste opdracht waren Ajouad en ik dan zeker in de eliminatie beland. Weet ik wel genoeg van hem? Hoe oud is ie eigenlijk? Wanneer is ie jarig? Presenteert hij naast Puberruil, Willem Wever en de Keuringsdienst van Waarde nog andere televisieprogramma's? Hoe heette zijn radioprogramma ookalweer? Pffff, hoe ga ik dat ooit allemaal onthouden? Hoewel hij een prima teamgenoot is en ook in Amsterdam de scherpte van een echte vogelaar aan de dag legde, ken ik hem feitelijk pas een paar dagen.
Erg blij dat het allemaal niet nodig bleek: geen eliminatie! We zijn door! Hoera! Koffers pakken, Batumi here we come!